Karrieremulig[-]hederne spænder vidt, og der er brug for mange kompetencer i vand[-]selskaberne.

#vandmedansvar

Vil du være med til at arbejde for bedre vandløsninger i Danmark og i verden? Vandselskaberne har brug for dygtige og kompetente medarbejdere både nu og i fremtiden.

Når du arbejder i danske vandselskaber, arbejder du med håndtering af enten drikkevand eller spildevand. Uanset hvad dit område er, er du med til at gøre en stor forskel for samfundet hver dag.

 

Hvorfor arbejde med drikkevand?

I Danmark er vi heldige, for vi har rigeligt med nedbør og gode jordbundsforhold, der tilsammen skaber det bedste grundlag for adgangen til drikkevand.  Men selve håndteringen af drikkevandet, før det lander i hanerne, sker ude på de enkelte vandværker i kommunerne, hvor vi konstant er i udvikling. En velfungerende vandforvaltning kræver dygtige medarbejdere, der kan håndtere alt fra maskiner, teknologier og forskning, så vi i Danmark fortsat sikrer de allerhøjeste standard for rent drikkevand.

 

Hvorfor arbejde med spildevand?

Vores håndtering af spildevand har en altafgørende betydning for folkesundheden. Kloakering og sanitet redder liv og spørger man læger, så peger de på kloakering og sanitet som det største medicinske fremskridt, der er sket, siden slutningen af 1800 tallet. I mange udviklingslande er ringe håndtering af spildevand desværre stadig et stort problem, og det ville det også blive i Danmark, hvis vi ikke havde velfungerende og effektive spildevandsselskaber. Når du arbejder med spildevand, er du med til at gøre en kæmpe forskel i vores samfund, hver eneste dag.

Dan Wilken,
VVS Montør

Du kan læse mere om, hvad Dan laver, og hvordan han er med til at sikre, at du kan få rent drikkevand på alle tider af døgnet.

Du kan også læse om, hvilke andre håndværksmæssige jobtyper der er brug for inden for vandbranchen.

Caroline Simmelkær Berggren,
Professionsbachelor i Energiteknologi og teknisk integration

Vandbranchen har brug for mange forskellige typer med mellemlange uddannelser. Du kan læse mere om Carolines hverdag, og hvordan det er at arbejde i vandbranchen.
Du kan også læse om, hvilke andre teknisk faglærte jobtyper der er brug for inden for vandbranchen.

Niels Emil Søe,
Ph.D. i Geologi

Der er også brug for højtuddannede i vandbranchen. Du kan læse mere om, hvordan Emil arbejder, og hvordan han inddrager sin baggrund. Du kan også læse om, hvilke andre akademiske jobtyper der er brug for inden for vandbranchen.